Over ons

Ons verhaal

Één van mijn herinneringen uit mijn kinderjaren is mijn oma die haar antieke houten kast opent, omvoor mij na een warm bruisend bad helderwit katoenen linnen en ondergoed klaar te leggen met de verrukkelijke geur van laurierzeep.

We zijn opgegroeid temidden van van betaalbare katoenen textiel van hoge kwaliteit. En we bleven het altijd als vanzelfsprekend beschouwen, totdat we uit Syrië kwamen en ontdekten dat de kwaliteit die in ons land als vanzelfsprekend wordt beschouwd in Nederland uitzonderlijk is en in elk geval veel duurder is dan Syrische katoenen textiel.

En dat was de start van ons bedrijf. Begin 2021 We hebben ons bedrijf gelanceerd om onze dromen en ambities te realiseren. Om onze klanten in Europa (jij!) de beste katoenen kleding en producten te brengen die ze verdienen.

Wij zijn van mening dat iedereen een gelijke kans moet krijgen om zich zelfverzekerd en comfortabel te voelen met wat hij/ zij draagt, om te genieten van hoogwaardige en stijlvolle katoenen producten tegen betaalbare prijzen. Bij Syrian Cotton zeggen we tenslotte: “Wie zei dat luxe duur zou moeten zijn!”
farida-davletshina-_0VvbgkJz3Y-unsplash

Waarom "Syrian Cotton" ?!

We hebben deze naam gekozen vanwege de plaats die Syrisch vakmanschap al eeuwenlang inneemt in de wereld van de katoen-textielindustrie. Al vanaf het koninkrijk Mari en Palmyra (3e millennium voor Christus) hebben de Syriërs kennis en ervaring opgebouwd om het beste katoenen textiel te vervaardigen.

De combinatie van hoogwaardige materialen, prachtige producten, lage prijzen en vakmanschap heeft ertoe geleid dat de Syrische organisch katoenproductie wereldwijd op de tweede plaatsde op één na grootste is en Syrië in 2010 1,5 miljard dollar aan katoentextielproducten exporteerde.

Door de oorlog in Syrië is een aantal van de beste Syrische fabrikanten het land ontvlucht en weer begonnen, in landen als Turkije en Egypte. Ze zetten daar de Syrische traditie voort: luxe, stijlvolle en betaalbare katoenen ondergoed, handdoeken, beddengoed, kinderkleding en pyjama’s bieden aan iedereen ter wereld.

We hebben deze naam niet alleen gekozen vanwege de herinneringen die we erbij hebben maar ook omdat het symbool staat voor:

Het beste katoenen textiel
Luxe
Traditioneel vakmanschap in een moderne stijl

Het soort producten dat we onze klanten in Europa (Jij!) gaan brengen tegen concurrerende prijzen.

Syrian Cotton V.O.F

KvK: 80909957 

VAT ID: NL861847805B01 

IBAN: NL83 ABNA 0889010080

Info@syriancotton.nl

Wagenmaker 13

6641EW, Beuningen

The Netherlands