Over ons

Ons verhaal: Meer dan een herinnering

Een van mijn nostalgische kinderherinneringen is wanneer mijn oma haar antieke houten kast opendeed om na een warm bubbelbad enkele stralend witte katoenen handdoeken en onderkleding met de heerlijke geur van laurierzeep voor me te halen.

Jaren zijn voorbijgegaan en die warme herinnering is nog steeds levendig in mijn gedachten, ik herinner me nog steeds de tedere glimlach van mijn oma, de zachtheid van de katoenen stof, en de verfrissende geur van laurierzeep.

En dat is wat ik met u wil delen. Ik wil meer delen dan alleen een premium katoenen stof, ik wil een heerlijk gevoel, geluk en een verhaal delen.

We groeiden op in Syrië met het idee dat betaalbare katoenen textiel van hoge kwaliteit vanzelfsprekend was. En we bleven dat ook zo beschouwen totdat we vertrokken en ontdekten dat wat in ons land als vanzelfsprekend wordt beschouwd, dat in andere landen, met name Nederland, niet zo is, waar luxueuze katoenen textiel veel duurder is dan Syrische katoenen textiel, hoewel ze een vergelijkbare kwaliteit delen.

Onze verhaal: Meer dan een herinnering Our story: More than just a memory حكايتنا
Why we chose the name Syrian Cotton waarom "Syrian Cotton" لماذا اخترنا اسم سيريان كوتون

Waarom "Syrisch Katoen"?

We hebben deze naam gekozen vanwege zijn symboliek in de wereld van de katoentextielindustrie sinds het begin der tijden. Sinds de koninkrijken van Mari en Palmyra, teruggaand naar het 3e millennium v.Chr., hebben de Syriërs kennis en ervaring opgedaan om de beste katoenen textiel te produceren. Deze oude industrie is gebouwd op de uitzonderlijke eigenschappen van het Syrische katoengewas. Syrisch katoen, met name de beroemde “Gossypium hirsutum” of langvezelige katoenvariëteit, heeft lange vezels, wat zorgt voor uitzonderlijke sterkte en zachtheid. Deze unieke kenmerken leiden tot premium textiel met een verhoogde duurzaamheid en ademend vermogen. Het onderscheidt zich in de wereldwijde textielindustrie als een getuigenis van de precisie van de natuur.

De combinatie van hoogwaardige en biologische materialen, bekwame ambachtslieden, lage prijzen en diepe ervaring heeft ertoe geleid dat de Syrische katoenproductie wereldwijd op de tweede plaats komt en Syrië voor de oorlog voor 1,5 miljard dollar aan katoentextielproducten verkocht.

Vanwege de oorlog in Syrië zijn veel bekwame ambachtslieden en enkele van de beste Syrische fabrikanten het land ontvlucht en opnieuw begonnen in landen als Turkije en Egypte. Ze brachten luxueuze, stijlvolle en betaalbare katoenen onderkleding, handdoeken, beddengoed en andere katoenen textiel naar de wereld. En dit zijn onze leveranciers.

Wie zei dat luxe duur moet zijn?

We hebben de naam “Syrisch Katoen” niet alleen gekozen vanwege de nostalgie die het ons brengt, maar ook omdat het staat voor:

  • Het fijnste katoentextiel
  • Luxe
  • De combinatie van eeuwenoud erfgoed en moderne stijl
  • Concurrerende prijzen.

Ons doel is tweeledig: de wereld opnieuw vertrouwd maken met deze eerbiedwaardige industrie en de luxe van Syrisch Katoen binnen uw bereik brengen, en daarom zeggen we ook in Syrisch Katoen: “Wie zei dat luxe duur moet zijn!”.

Ontdek meer over onze inzet voor een positieve maatschappelijke impact en onze duurzaamheidsdoelstellingen op onze pagina over Maatschappelijke Verantwoordelijkheid (Duurzaamheid).

Syrian Cotton Motto: Who said luxury should be expensive!

Adres : Wagenmaker13, 6641 EW -Beuningen
Telefoonnummer : 0031 634174393
Email : info@syriancotton.nl
KVK nummer : 80909957